El Museu de la Xocolata forma part de la Fundació del Gremi de Pastisseria de Barcelona. Aquesta organització sense ànim de lucre es va crear l’any 1997 amb la finalitat de crear i gestionar el Museu de la Xocolata de Barcelona i continuar amb la tasca de l’Escola de Pastisseria del Gremi.
La funció del Gremi de Pastisseria és la representació, defensa i foment dels interessos comuns dels seus socis i per extensió, de la pastisseria com a ofici artesà tradicional i element fonamental del patrimoni cultural català.
Amb la Fundació es treballa en aquesta doble voluntat, d’una banda tenir cura i promoure l’ofici artesanal, projectant-lo cap al futur i, d’altra banda custodiar i difondre’n el seu gran valor cultural a través del Museu de la Xocolata.
L’Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona (EPGB) fou creada l’any 1975 i actualment és un centre de referència nacional i internacional. També està sota el paraigües de la Fundació del Gremi la residència d’estudiants Barcelona Resident, que acull estudiants, investigadors, professors i participants de les activitats professionals de l’entitat.
El gremi de pastisseria de barcelona