La xocolata és un element que permet vincular amb coneixements educatius de l’àmbit científic. Al Museu de la xocolata ho fem a través d’un taller educatiu, pràctic i divertit, jugant amb els canvis d’estat i la cristal·lització de la xocolata.
Competències curriculars claus: Competència en ciència, que comporta la comprensió i l’explicació de l’entorn natural i social, utilitzant un conjunt de coneixements i metodologies, incloses l’observació i l’experimentació, per plantejar preguntes i extreure’n conclusions basades en proves per poder interpretar i transformar el món natural i el context social.
L’activitat inclou degustació. En cas d’al·lèrgies alimentàries, cal comunicar-les en el moment de la reserva.
L’activitat inclou la visita lliure al museu abans o després del taller.
Es pot complementar l’activitat amb una visita guiada a l’exposició permanent del museu (suplement 5€ alumne).
Aquest taller ens convida a treballar tècniques bàsiques de xocolateria. Comença amb una part teòrica on es fa una breu explicació sobre el cacau, la historia i la tècnica de la xocolata.
A través de la història de la xocolata ens endinsarem en grans temes com l’època precolombina, el procés de colonització, la introducció i expansió de la xocolata a Europa i els canvis culturals que va comportar.