MUSEU DE XOCOLATA utilitza "COOKIES" per garantir el correcte funcionament del nostre portal web, millorant la seguretat, per obtenir una eficàcia i una personalització superiors, per recollir dades estadístiques i per mostrar-li publicitat rellevant.
Premi "ACCEPTAR" per autoritzar-ne el seu ús, "REBUTJAR" per a rebutjar-les, o "MéS INFORMACIÓ" per consultar les cookies que utilitza la pàgina.
En cas de rebutjar-les, MUSEU DE XOCOLATA no pot garantir la plena funcionalitat de la pàgina. Pot obtenir més informació a la nostra POLÍTICA DE COOKIES
La recent incorporació d'una nova peça al Museu de la Xocolata explica l'origen del cacau, que es remonta a 5.500 anys enrere.
L'exhibició de la rèplica de l'atuell xocolater localitzat al jaciment arqueològic de Santa Ana - La Florida (Equador) actualitza la informació disponibles fins ara sobre les primeres plantacions i usos del cacau al continent americà. El jaciment, situat a l'Alta Amazònia, situa Equador com a bressol del cacau.
L'atuell original, que pertany a la cultura Mayo-Chínchipe, contenia grànuls de Theobroma Cacao de la varietat Nacional, la varietat ancestral de cacau equatorià. Les investigacions arqueològiques han datat els grànuls entre 3.500 i 3.350 a.C.
Fins aquest descobriment, l'origen del cacau s'atribuia a la zona de Mesoamèrica, entre Mèxic, Guatemala i Hondures, on les restes més antigues s'han datat a l'any 2.000 a.C.