MUSEU DE XOCOLATA utilitza "COOKIES" per garantir el correcte funcionament del nostre portal web, millorant la seguretat, per obtenir una eficàcia i una personalització superiors, per recollir dades estadístiques i per mostrar-li publicitat rellevant.

Premi "ACCEPTAR" per autoritzar-ne el seu ús, "REBUTJAR" per a rebutjar-les, o "MéS INFORMACIÓ" per consultar les cookies que utilitza la pàgina.

En cas de rebutjar-les, MUSEU DE XOCOLATA no pot garantir la plena funcionalitat de la pàgina. Pot obtenir més informació a la nostra POLÍTICA DE COOKIES

Benvingut al Museu de la Xocolata!

 

Contacta amb nosaltres

Em vull subscriure al newsletter

CACAU AMB 5.500 ANYS D'HISTÒRIA

La nova peça del museu, donació de l'Ambaixada de l'Equador a Espanya, explica la història de l'origen del cacau.

La recent incorporació d'una nova peça al Museu de la Xocolata explica l'origen del cacau, que es remonta a 5.500 anys enrere. 

L'exhibició de la rèplica de l'atuell xocolater localitzat al jaciment arqueològic de Santa Ana - La Florida (Equador) actualitza la informació disponibles fins ara sobre les primeres plantacions i usos del cacau al continent americà. El jaciment, situat a l'Alta Amazònia, situa Equador com a bressol del cacau.  

L'atuell original, que pertany a la cultura Mayo-Chínchipe, contenia grànuls de Theobroma Cacao de la varietat Nacional, la varietat ancestral de cacau equatorià. Les investigacions arqueològiques han datat els grànuls entre 3.500 i 3.350 a.C.

Fins aquest descobriment, l'origen del cacau s'atribuia a la zona de Mesoamèrica, entre Mèxic, Guatemala i Hondures, on les restes més antigues s'han datat a l'any 2.000 a.C. 

 origen-de-domesticacion-del-cacao.pdf

 evidencias-arqueologicas-sobre-uso-del-cacao-en-alta-amazonia-de-ecuador.pdf

Compra les teves activitats i tallers online

< Març 2024 >
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Publicitat